Funderingar kring stekpannor

Har du funderat på vilken av alla olika sorters modeller av stekpannor du ska inhandla vid nästa inköp? Det finns många att välja bland nedanför listar vi några olika varianter.

Den relativt nya keramiska stekpannan som man har sett på TV-shop bränner tydligen aldrig fast och får matlagningen att se hur enkel som helst ut, men detta stämmer tyvärr inte i längden för en vanlig konsument om man inte tar riktigt väl hand om den. Men den klarar högre temperaturer än till exempel en teflonpanna, men det behövs fett eller olja när du steker. Pannan har en beläggning som kan slitas, vilket gör att den inte behåller sin non-stick funktion om den är sliten. Det är därför viktigt att alltid rengöra pannan efter användning och inte steka torrt i pannan.

Sedan finns det teflonstekpannan som har blivit väldigt populär i de flesta hemmen. Men enligt undersökningar så kan flagor som lossnar vid höga temperaturer vara giftiga, fast Livsmedelsverket säger att det inte är något man behöver oroa sig för. Problemet kvarstår dock att man inte kan ha dessa i höga temperaturer utan att förstöra dom.

Gjutjärnspanna ifrån Skeppshult

Den klassiska gjutjärnsstekpannan har varit med länge, och kommer nog vara med längre till. Det är den tåligaste och bästa pannan om man tar hand om den ordentligt. En gjutjärnspanna kan hänga med ett hushåll i generationer.

Du kan läsa mer på http://www.stekpannor.nu/ som förhoppningsvis kan hjälpa dig med att välja vilken stekpanna du vill ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *